Så har du råd med bilköpet

Det finns en hel del att tänka på när du står inför ett nytt bilköp. Inte minst finns det många ekonomiska faktorer att ta hänsyn till. Vad gör du till exempel om du inte kan täcka hela kostnaden? Läs mer här.

De flesta känner till att det kan kosta en hel del att köpa en bil, och detta är ett faktum även om bilen inte är helt ny när du köper den. Du kan naturligtvis överväga ett billån hos din bank, men visst vore det smidigare med en snabbare lösning? För att få ihop till exempel pengar som sakas till en kontantinsats kan du kolla in sajten SMSPengar och helt enkelt lösa situationen med hjälp av ett sms-lån.

Fördelar med sms-lån

Det finns en del fördelar med att kunna låna pengar snabbt och enkelt:

  • Du kan täcka oväntade extrautgifter
  • Direktutbetalning samma dag
  • Ingen UC
  • Återbetalningstakten är flexibel
  • Låna upp till 30 000 kronor

Täck oförutsedda utgifter

Det är naturligtvis bäst att försöka ha koll på den totala kostnaden när det gäller bilköpet, men utöver kontantinsats tillkommer till exempel fasta kostnader för bilförsäkring. Så långt kan du räkna ut ungefär vad köpet direkt kostar dig. Även om du kan ta privatlån för att täcka kostanderna kan ett sms-lån ge dig kontanta medel mycket snabbare.

Med sms-lån kan du slå till direkt, men du ska läsa villkoren noggrant. Ett sms-lån ger dig möjlighet att köpa vinterdäck, dragkrok eller släp när behovet uppstår. Det tillkommer nämligen en hel del kostnader i samband med ett bilköp, antingen i direkt anslutning till själva köpet eller behov som uppstår längre fram.

Planera ditt inköp

Genom att planera ditt bilköp och försöka räkna ut vad det kommer att kosta samt att lägga till eventuella merkostnader får du bättre koll på hur köpet påverkar din ekonomi. Sms-lån kallas ofta skuldfällor och det gäller framför allt för unga låntagare som inte alltid tänker igenom återbetalningsförmåga eller kollar upp lånevillkoren ordentligt innan de genomför själva låneansökan. Du kan med andra ord använda sms-lån för att finansiera delar av ditt bilköp om du tänker igenom köpet och lånet i förväg.