BLACKRACE - Var & Hur?
   
  FAQ - Frågor och svar kring Blackrace-körning
Q - Varför just Bananpiren, Klockarbäcken etc.? Kan inte vi köra legala race på en annan sträcka?
A - Sträckan måste vara lämplig för accelerationskörning. Bedömningen görs utav alla de berörda parterna. Då det kräver mycket arbete att ta fram en lämplig sträcka strävar man mot att platsen ska kunna fungera under en längre tid. Blackrace kan dock köras i många olika former och därför på olika banor, bara inte hastigheten blir för hög för då stoppar myndigheterna det. Prestanda på bilen kan man mäta även med hjälp av back- rally- eller hinderbanekörning.
Q - Får man köra på banan andra dagar än de inplanerade körningarna?
A - Inte under de här formerna! Eftersom vi kör på allmänväg kan man se "banan" som en vanlig trafikant. Att köra streetrace där på andra dagar än dom inplanerade vore det dock väldigt oklokt och kan försämra förtroende mot myndigheterna.
Q - Varför är sträckan 201 m. och inte 402 m.?
A - För att farten annars kan bli för hög, med andra ord skall vi köra accelerationsprov, prestandamätning, är sträckan maximerad till 201,15 m. Vid längre strecka blir kraven på säkerhetsarrangemang runt omkring omöjligt höga och det ska ju vara enkelt att anordna och köra.
Q - Jag har aldrig körts ett race med tidtagning, hur fungerar det? Får man instruktioner?
A - Det hålls ett kortare förarmöte innan körningen och är man inte där då så kan man få en genomgång av start- förfarandet av körledaren, säg i så fall till i besiktningen så hjälper de dig. Läs annars under fliken Körning.
Q - Jag kommer långt ifrån och kommer till banan senare under dagen. Är jag garanterad att få starta?
A - Ja, vi besiktigar bilar från ca. 1 timme innan körningen börjar fram tills någon timme innan denna är slut. Så har du bara bilen i ordning och ett giltigt körkort med dig är det nog inga problem.
Q - Får jag delta i körningen med min Cab?
A - Ja, om den har runtslagningsskydd eller båge enligt regler. Duglighet av dessa bedöms i besiktningen.
Q - Får man använda slicks?
A - Nej, slicks hör hemma på en tävlingsbana, inte på Blackrace. Endast godkännda gat-däck duger.
Q - Jag har batteriet i bagageutrymme, får det ligga där under körningen?
A - Nja, det är inga problem bara det sitter ordentligt fast så det inte flyttar på sig om det skulle inträffa något. Det får förresten inte finnas några andra lösa saker i bilen heller.
Q - Styrs körningen av polisen eller andra myndigheter och blir man registrerad som startande? Det finns ibland poliser i området, spioneras det på oss?
A - Nej, men myndigheter ger tillstånd till körningar och är därmed medarrangörer. Polisen har varit där vid vissa tillfällen och tittat så att allt går lugnt och städat till. Det lämnas inte något till myndigheterna om deltagande personer eller fordon.

 
 
Blackraceorter
Se alla Blackraceorter samt orter på är på gång och jobbar med att få igång Blackrace… >>>
 
Så kör man
Efter att man besiktigat sin bil och betalat, kör man in på depåområde i gång fart. Därefter kör man ut i uppliningsområde och ställer sig i kö… >>>
 
Dessa regler gäller
1.Körningen genomförs på en sträcka av max 201 meter.
2.Ingen vinnarindikering får förekomma.
3.För att bereda alla möjlighet till start körs sträckan med två bilar vid varje start. M.m. m.m… >>>
 
På två hjul
Numera tillåts även tvåhjuliga fordon i samband med Blackrace-körningar. Följander gäller vid Blackrace respektive BlackracePro >>>
 
Equal-ET
Blackrace-arrangören kan bestämma om att köra Equal-ET i samband med ordinarie Blackracekörning. Enkelt förklarat är detta en variant av Dragracingens Bracket där du skall komma så nära din egen tid som möjligt… >>>
   
I SAMARBETE MED            

ANNONSER:                          

 

Vill du annonsera?